Naslovnica » Blog » P-DTR-om do boljeg poslovnog performansa

P-DTR-om do boljeg poslovnog performansa

U bilo kojoj vrsti poslovne aktivnosti, bistrina mozga je glavni prioritet. Znate li da P-DRT-om možete doći do boljeg poslovnog performansa?

Od ključne je važnosti biti u stanju tumačiti dolazne informacije, koncentrirati se i donositi ispravne logičke odluke. Visoka razina uspješnosti u poslovanju temelji se na izvrsnom funkcioniranju CNS-a (središnjeg živčanog sustava) . 

P-DTR metoda dijagnostike nudi jedinstvenu, cjelovitu i strukturiranu neurološku procjenu i tretiranje temeljeno na potrebama uspješnih poslovnih rezultata.

Neurološka procjena uključuje:

Procjena neurološke organizacije

Nekoliko je disfunkcionalnih stanja CNS-a – hipertonični odgovor, hipotoničan i zamijenjen.
Učinak je smanjen bilo kojem od navedenih stanja.

Razina stresa CNS-a

Kako je vaš CNS prilagođen svakodnevnoj izvedbi i aktivnostima. Adrenalna iscrpljenost može uzrokovati mnoge probleme – probleme s probavom, glavobolje, probleme sa spavanjem, brain fog, nisku razinu koncentracije, emocionalni disbalans, mišićno-koštane bolove itd.
To znači da se CNS ne može nositi sa svakodnevnim aktivnostima i vrlo brzo dolazi do iscrpljenosti.
Uzrok adrenalne iscrpljenosti može biti strukturalni, emocionalni ili biokemijski.

Opća prilagodba na podražaje 

Uključuje odgovor CNS-a na različite izazove – svjetlo, miris, zvukove itd.
Za poslovne ljude ključno je osjećati se sigurno i koncentrirano u bilo kojem okruženju.
Ponekad jaka svjetlost ili specifičan miris mogu uzrokovati brain fog tijekom važnog sastanka.
Kao rezultat toga, osoba neće moći raditi najbolje što može, ali uzrok nije nedostatak vještina, već nemogućnost adaptacije njenog CNS-a na određeni poticaj, na primjer kod disfunkcije mrežničnih receptora.

Prilagodba motoričkim sposobnostima

Razgovor je naša svakodnevna aktivnost. Ali što će se dogoditi ako razgovor uzrokuje stres CNS-u?
Na poslovnim sastancima moramo biti u stanju vrlo jasno i razumljivo razgovarati. Ako razgovor uzrokuje stres to može utjecati i na ishod razgovora/dogovora/pregovora. 

Multitasking
Svjesno ne možemo obavljati više zadataka odjednom, ali zdravi CNS je u stanju podsvjesno obraditi barem 3 zadatka u isto vrijeme. Optimalne performanse uključivat će obavljanje oko 5 zadataka
Emocionalna procjena

Neurološke emocije potpuno se razlikuju od naših svjesnih emocija.
U PDTR-u procjenjujemo njihov utjecaj na mozak (razina pobuđenosti, procesuiranje informacija, strategija odlučivanja) i tijelo (odgovor autonomnog živčanog sustava, endokrinološkog sustava i mišićno koštanog sustava)

Netolerancija na hranu

Ponekad šalica kave može uzrokovati brain fog. Postoje određeni razlozi za to. Zdravi CNS trebao bi biti prilagođen svakoj hrani (prava intolerancija na hranu javlja se vrlo rijetko, većinom je funkcionalni problem)

Procjena držanja i hoda. 

Ljudi koji rade u poslu trebali bi pokazati svoj snažan karakter na svim razinama, a uspravno držanje i hod znak su zdravog i organiziranog CNS-a.

Kognitivni performans

Sposobnost jasnog razmišljanja i tumačenja informacija. Vrlo često na kognitivne funkcije utječu sva gore navedena stanja.

____

 

Prepoznajte kako maksimalno iskoristiti P-DTR u svoju korist, bilo u privatne ili poslovne svrhe!

Prijavite se na naš newsletter i na Vaš mail stiže kod za 20% popusta na prvi pregled!